Dagens finansnyheder

Tirsdag 27. juni

<- Tilbage til nyheder

Trods nye lovende børsnoteringer, holder inflationsfrygten stadig markederne tilbage

Play audio

Sygenta børsnotering

Sygenta, en stor schweizisk virksomhed med speciale i kemikalier, er indstillet til børsnotering i Kina. Det er første gang, virksomheden noterer en del af sit selskab på børsen i Shanghai. Børsnoteringen er sat til at rejse næsten 9 milliarder US dollars, hvilket ville være en af de største børsnoteringer, der nogensinde har fundet sted på det kinesiske fastland. Med geopolitiske spændinger mellem USA og Kina er det dog stadig uklart, hvor meget international deltagelse, der vil finde sted.

Canadas inflationstal

Vi forventer data om Canadas inflationstal for den seneste måned senere i dag. Her bruger CPI, som står for Consumer Price Index, en kurv af varer for at kontrollere ændringerne i prisen. Inflationsoplysningerne vil påvirke beslutningen om renter i landet, som skal træffes i juli, hvilket igen vil påvirke både markederne og den lokale valuta.

Skyhøjt overskud hos Wise 

Wise, et britisk betalingsfirma, har annonceret skyhøje overskud, som er mere end tredoblet siden sidste år. Som et relativt nyt selskab, der først blev børsnoteret i 2023, ser det rimelig lovende ud for den sektor. Dog skyldes det meste af deres overskud stigende renter, hvilket er mindre lovende.

Kilder: Financial Times, IG, Reuters, Nasdaq, FX data

Lærke Engelbrekt Pedersen