Dagens finansnyheder

TIRSDAG 29. Aug

<- Tilbage til nyheder

Mens kinesiske aktier oplever en positiv fremgang, så er der opstået en konflikt om naturgas, som potentielt kan påvirke prisen.

Play audio

Kina iværksætter initiativer for at styrke deres økonomi 

De asiatiske aktier begyndte i går at skyde i vejret igen efter en hård periode, og det ser ud til at den positive udvikling fortsætter i dag. Det skyldes bl.a. at Beijing har igangsat nogle centrale tiltag for at støtte de kinesiske aktier. Selvom der stadig er bekymringer for økonomiens styrke, så håber mange, at denne "summer rally," som indikerer en tendens til, at aktierne stiger mod slutningen af sommeren, kan give det kinesiske aktiemarked det nødvendige løft. 

Data om forbrugernes tillid offentliggøres i dag 

Senere i dag vil flere lande offentliggøre data, der afslører, hvor selvsikre forbrugerne føler sig med hensyn til den økonomiske tilstand. USA forventes at offentliggøre deres tal fra CB-forbrugertillid samt tallene fra JOLTs jobåbninger, der viser, hvor mange nye jobs der er blevet skabt. Desuden forventes Frankrig og Tyskland også at offentliggøre tal om forbrugernes tillid, sammen med mere generelle europæiske tal, i løbet af i dag. 

Konflikt om naturgas påvirker prisen 

En igangværende konflikt med de ansatte på to naturgasminer i Australien kulminerede, efter at de ansattes fagforeninger meddelte, at de agter at indlede en strejke fra d. 7 september, såfremt at der ikke inden da er nået en aftale om løn og arbejdsvilkår med selskabet Chevron. Priserne på naturgas er blevet uforudsigelige som følge af meddelelsen om den potentielle strejke, og mange frygter, at et fald i forsyningen kan føre til stigninger i prisen. Denne konflikt kommer lige som vi troede, at inflationen var ved at nå sit højdepunkt.

Kilder: Financial Times, IG, AJ Bell, Nasdaq, FX Empire, Wall Street Journal, Bloomberg

Caroline Lundig