Dagens finansnyheder

Tirsdag 4. juli

<- Tilbage til nyheder

Det er en stille dag på markederne, mens USA fejrer uafhængighedsdagen

Play audio

En stille dag på markederne

Det forventes at blive en stille dag på markederne, da USA er lukket på grund af uafhængighedsdagen. Selvom de europæiske og asiatiske markeder forsat er åbne, fører USA's lukketid ofte til en svækket handelsdag, da investorer afventer mere markedslikviditet fra størrelsen og drivkraften på de amerikanske markeder. 

Australien pauser rentestigninger

I løbet af natten lod Australiens centralbank, der går under navnet Reserve Bank of Australia (RBA), renten være urørt, da de besluttede at afvente virkningen af de seneste renteændringer. Deres nuværende rente ligger på 4,1%, hvilket stadig er det højeste niveau, den har ligget på i 11 år. Den australske inflation blev registreret til at være 5,6% i maj, hvilket viser, at der stadig er et stykke vej igen for at få den tilbage til det ønskede niveau på 2%. Renten er blevet sat op 12 gange i løbet af det seneste et år, og de har allerede advaret om, at der trods denne pause kan komme yderligere stigninger.

AstraZeneca-aktier styrtdykker

AstraZeneca-aktierne faldt med over 8% i går, hvilket skar næsten 14 milliarder britiske pund af deres markedsværdi. Det skyldes, at medicinalfirmaet, som er noteret på det britiske FTSE100, for nylig offentliggjorde resultaterne af et nyt forsøg med lægemidler til lungekræft. Selvom resultaterne ikke ligefrem var dårlige, var investorerne tilsyneladende skuffede og så det som et mindre succesfuldt lægemiddel end andre udviklet af virksomheden, hvilket resulterede i det forhastede salg af aktier.

Kilder: IG, AJ Bell, Nasdaq, The Guardian, Financial Times 

Lærke Engelbrekt Pedersen