Dagens finansnyheder

TIRSDAG 5. Sep

<- Tilbage til nyheder

Det ser ud til, at rentestigninger falder, da inflationen aftager

Play audio

Australiens vækst og rentebeslutning 

Australien står overfor en dobbelt udfordring i dag. Der kommer en ny opgørelse af deres BNP og økonomisk vækst og samtidig står de over for en beslutning vedrørende deres rentesats. Begge forventes at være relativt positive for investorerne, da BNP'en forventes at være steget med omkring 0,4%, takket være ‘normale’ forbrugsudgifter samt erhvervsinvesteringer. Hvad angår rentebeslutningen, ser det ud til, at Reserve Bank of Australia sandsynligvis vil beslutte at beholde rentesatsen på det nuværende niveau på 4,1%, da kampen mod inflationen ser ud til at nærme sig sin afslutning. 


Novo Nordisk skyder til tops på børsen

Efter lanceringen af vægttabsinjektionen Wegovy i Storbritannien, er Novo Nordisk Europas mest værdifulde selskab målt på markedsværdi. I går lukkede aktiemarkederne med en værdiansættelse af Novo Nordisk på 428 milliarder dollars. Mens de har sagt, at de vil overvåge forsyningen af lægemidlet i Storbritannien nøje, er dets succes allerede blevet set i USA, Norge og Tyskland, hvor over 50.000 har registreret deres interesse for dets anvendelse.

Præsidenten for ECB undgår snak om rentesatserne 

Præsidenten for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, talte på en konference i London i går. Her undgik hun at give nogen informationer om, hvorvidt de vil hæve renten i næste uge. Det forventes, at Frankrig, Tyskland og Italien vil udgive deres PMI (Purchasing Manager Index) samt Europas PPI (Producer Price Index) i dag. Disse tal vil give et klarere billede af økonomiens tilstand i Europa og dermed en mere klar indikation på, hvordan ECB kommer til at reagere. 

Kilder: Reuters, Bloomberg, Nasdaq, Share Café, Financial Times

Caroline Lundig