Dagens finansnyheder

Tirsdag 8. august

<- Tilbage til nyheder

Kinesiske aktier falder, mens de europæiske forbrugere ser optimistisk på inflationen

Play audio

Kinesiske aktier falder

Kinesiske aktier i Hang Seng-indekset dykkede betydeligt i dag (tirsdag), hvor indekset faldt med hele 2,1%. Det skete på baggrund af offentliggørelsen af nye handelstal fra Kina, som blandt andet viste en nedgang på 14,5% i eksporten sammenlignet med juli sidste år. Dette fald var mere drastisk end forventet af økonomerne. Importen oplevede også en betydelig nedgang på 12,4%, hvilket også viste sig at være langt mere end det forventede fald på 5,6%. Situationen har påvirket Hang Seng-indekset negativt.

Novo Nordisk brager frem

Novo Nordisks fedmemedicin Wegovy reducerer risikoen for hjerte-kar-tilfælde med 20%, viser et studie foretaget af Select. Det var forventet, at Wegovy ville reducere risikoen med 17%, og dermed overgår resultatet forventningerne. Martin Holst Lange, der er koncerndirektør med ansvar for udvikling i Novo Nordisk, udtaler følgende: Wegovy har potentialet til at ændre, hvordan fedme betragtes og behandles.” På baggrund af den nyhed er Novo Nordisk steget med cirka 10%.

Forbrugerne ser optimistisk på inflationen

Den Europæiske Centralbank (ECB) laver en månedlig undersøgelse af forbrugernes forventninger til inflationen. Den seneste undersøgelse viser, at forbrugerne forventer, at inflationen vil ligge på 3,4% inden for det næste år. Disse forventninger er mere positive, end de var tilbage i maj, hvor forventningerne lå på 3,9%. Den europæiske inflation ligger lige nu på 5,3%. ECB har forsat et mål om at få inflationen ned på 2%, hvilket er årsagen til, at centralbanken nu har hævet renten 9 gange. 

Kilder: Bloomberg, euroinvestor, Borsen.dk

Lærke Engelbrekt Pedersen