Dagens finansnyheder

Tirsdag d. 1. august

<- Tilbage til nyheder

Med markederne i hopla kan selv faldende olieselskaber ikke slå humøret ned

Play audio

Globale markeder omfavner den positive bølge

Asiatiske aktier nåede det højeste niveau i 16 måneder i løbet af natten, mens amerikanske aktier opnåede deres længste sejrsrække i over to år. Vi risikerer dog at støde ind i nogle bump på vejen i løbet af denne uge, da USAs jobtal bliver offentliggjort senere på ugen og der kommer nye rentemeddelelser fra Bank of England. På den positive side har Australien besluttet for anden måned i træk ikke at foretage justeringer af deres rentesatser. Dette får mange til at krydse fingre for, at andre lande også vil stoppe renteforhøjelserne, og at man derfor kan opretholde den positive bølge.

Faldende omsætning hos oliegiganterne

BP offentliggjorde deres Q2 regnskab i går, som viste et fald i indtjeningen. Den 10% stigning i deres udbytte fjernede dog eventuelle bekymringer, som markedet måtte have haft, da aktiekursen steg. Konkurrerende oliegigant Shell offentliggjorde også skuffende indtjening sidste uge, og andre store europæiske olie- og gasvirksomheder som Eni, Exxon og Chevron viser alle en opbremsning i væksten i forhold til sidste kvartal. På den store skala er indtjeningerne stadig relativt høje, men de er ikke så høje som de var da olie- og gaspriserne var på sit højeste som følge af Ukraine-invasionen.

Et Birkenstock-udsalg efter sommeren

Financial Times rapporterede, at ejerne af det berømte sommerfodtøjsmærke, Birkenstock, overvejer at gå på børsen. Selskabets børsintroduktion, der i øjeblikket ejes af kapitalfonden L Catterton, kan finde sted allerede i september, og der går rygter om, at virksomheden kan blive vurderet så højt som 8 milliarder dollars. Eftersom Birkenstock for nylig har indgået partnerskab med luksusmærket Manolo Blahnik og mange luksusmærker, herunder LVMH og Burberry, kan dette være muligheden for, at Birkenstock tager et skridt i en ny retning.

Lærke Engelbrekt Pedersen