Dagens finansnyheder

TIRSDAG d. 15. Aug

<- Tilbage til nyheder

Rentestigninger i Rusland, mens amerikansk investor spår markedsfald

Play audio

Amerikansk investor tror på kursfald

Den amerikanske investor Michael Burry, der bl.a. er kendt for at have forudset finanskrisen, tror nu på et fald på det amerikanske aktiemarked. Det fremgår nemlig af CNBC, at Burrys hedgefond, Scion Asset Management, ejer put-optioner mod en ETF, der følger det brede aktieindeks S&P 500. 

En put-option er, når man køber retten til at sælge ETF’en til en bestemt pris. Hermed har man ved et kursfald mulighed for at sælge ETF’en til den højere pris, der var, da man købte put-optionen. Man køber dermed put-optioner, hvis man tror, at der er risiko for kursfald.

Den russiske centralbank hæver renten

Den russiske økonomi har været presset, siden Rusland invaderede Ukraine, hvilket nu afspejles af deres svækkede valuta. Den russiske valuta faldt i går, mandag, til det laveste niveau i 16 måneder, og en dollar koster nu mere end 100 rubler. Det fik den russiske centralbank til at afholde et ekstraordinært møde, hvor de besluttede at hæve den ledende rente i landet med hele 3,5 procentpoint. Dermed ligger den russiske styringsrente nu på 12 %. 

Jyske Bank med imponerende resultat

Jyske Bank har netop offentliggjort deres økonomiske resultater for de første seks måneder af året. Disse resultater overgik analytikernes forventninger og slår rekorden fra sidste år. Banken har oplevet en stigning i deres overskud efter skat på 47%. Dette betyder, at de tjente 2.488 mio. kr. sammenlignet med 1.691 mio. kr. sidste år på samme tid. 

Jyske Bank har opjusteret deres forventede resultat for 2023 tre gange i år. Årsagerne til opjusteringerne kan findes i deres køb af Handelsbanken Danmark og af de højere renter ECB har sørget for. De forventer nu et resultat mellem 4,7 og 5,3 mia. kr. for hele året.

Kilde: CNBC, Borsen.dk, Euroinvestor

Lærke Engelbrekt Pedersen