Dagens finansnyheder

Tirsdag d. 18. juli

<- Tilbage til nyheder

Markederne fortsætter deres gevinster på trods af svage økonomiske data fra Kina.

Play audio

Bankerne fortsætter med at melde om overskud 

Den store indtjeningsuge fortsætter. En håndfuld af store banker offentliggør i dag deres overskud, herunder Morgan Stanley, Goldman Sachs og Bank of America. Hvis de positive nyheder fra den britiske betalingsvirksomhed Wise, der rapporterede en stigning på 29% i overskuddet, er til at stole på, så kan finanssektoren se frem til endnu en uge med stigende aktiekurser.

Kinas økonomi medfører et fald i råvarer 

Der kom skuffende nyheder vedrørende Kinas økonomi i går, hvilket har haft en store konsekvenser for råvarepriserne. Efter at Kinas økonomi tidligere har været styrket af den svækkede dollar, faldt værdien på kobber, guld, aluminium og zink i går. Selvom det forventes, at Kina vil indføre nogle tiltag for at stabilisere deres dalende økonomi, så forventes det ikke, at det vil have betydning for råvarernes priser, da man ikke vurderer, at de vil gøre noget for at ændre værdien af disse. 

New Zealand og Canada tester inflationen 

Både New Zealand og Canada forventes at offentliggøre deres CPI eller inflationsdata senere i dag. New Zealand har i øjeblikket en af de højeste rentesatser i udviklede økonomier, så der er et stort behov for at lette lidt i den stigende inflation. Canada har også oplevet den hurtigste række rentestigninger i sin historie, så behovet for at inflationen falder er ligeledes stor. Mange forventer, at inflationen i Canada vil være omkring 3,1%, hvilket er meget tættere på det ønskede niveau på 2% og tættere på, hvad USA opnåede sidste uge. Ikke desto mindre vil de to CPI-udgivelser sandsynligvis have indflydelse på tilliden til markedernes fremtid.

Lærke Engelbrekt Pedersen