Dagens finansnyheder

Tirsdag d. 25. juli

<- Tilbage til nyheder

Markedet fortsætter den opadgående trend, hjulpet på vej af regnskaber fra de store teknologivirksomheder.

Play audio

Markeder stærke på grund af sunde indtjeninger

Aktiemarkedet er steget på baggrund af flere stærke kvartalsregnskaber, og ugen byder på endnu flere prognoser og resultater fra store virksomheder. Investorer afventer i dag regnskaber fra tech-giganterne Microsoft og Alphabet, hvilket potentielt kan være et vendepunkt for markederne. UBS vil også offentliggøre deres regnskab i dag, som potentielt kan være en smule skuffende på grund af de store bøder, de står over for, efter at de for nylig har overtaget deres kollapsede rival, Credit Suisse. Der har været gang i den på det kinesiske marked, da der i nat blev offentliggjort en handlingsplan på 31 punkter, der skal fremme den kinesiske økonomi gennem den private sektor og investering i iværksætteri. 

Dominos aktier stiger

Dominos pizza annoncerede i går overskud, der overgik analytikernes forventninger, hvilket sendte deres aktiekurs op. Mens der stadig er problemer med inflation og omkostninger ved mad, ser det ud til, at lempelsen af visse ingredienser, som den vigtige ost, har hjulpet med at øge deres indtjening. Med stigende menuomkostninger frygtede mange, at dette kunne have været et udfordrende kvartal for Domino's, men forbrugerne prioriterer stadig deres pizza, hvilket holder kæden i grønt på aktiemarkedet.

DSV vil købe egne aktier for mere end 4 milliarder kroner.

DSV har i forbindelse med sit halvårsregnskab annonceret et aktietilbagekøbsprogram. Af DSVs halvårsregnskab fremgår det også, at virksomheden opjusterer forventningerne til resten af året. Når en virksomhed tilbagekøber aktier, så har det ofte den effekt at aktiekursen stiger. Det skyldes at aktier som virksomheden køber de tages ud af handel, dermed er der ikke lige så mange aktier i markedet (udbud og efterspørgsel). Selskabets værdi vil altså fordeles på færre aktier, hvilket bør betyde at aktiekursen stiger. Virksomheder, der har et stort overskud, står ofte mellem aktietilbagekøb eller udbyttebetalinger. 

Sources: Nasdaq, Euro Investor, Financial Times, Reuters

Caroline Lundig