Dagens finansnyheder

Torsdag 13. juli

<- Tilbage til nyheder

Lovende inflationstal fra USA mens bankerne viser modstandsdygtighed

Play audio

Det amerikanske marked ser positivt ud

De amerikanske inflationstal blev offentliggjort i går og afslørede et dramatisk fald fra 4% i maj til 3% i juni. Det viser, at deres aggressive rentepolitik ser ud til at have tæmmet inflationen og bragt den stadig tættere på det ønskede niveau på 2%. De store amerikanske markeder har reageret positivt på nyheden og ligger nu på det højeste niveau de seneste 15 måneder. Den amerikanske dollar har ligesom inflationen ramt et lavpunkt inden for de seneste 15 måneder sammenlignet med flere andre udenlandske valutaer, hvilket typisk er udtryk for, at markederne vil stige. 

Bankerne er på vej til genopretning

Det har været nogle hårde måneder for den finansielle sektor, efter flere store regionale banker i USA samt den europæiske bank Credit Suisse er gået konkurs. Wall Streets banker er nu klar til at annoncere deres overskud for sidste kvartal i løbet af de næste to dage, hvilket vil afsløre deres modstandsdygtighed det seneste kvartal. Det forventes, at de vil stå stærkt, da rentestigninger hjælper med at opretholde overskuddet. The Bank of England meddelte også i går, at de mener, at "britiske banker forbliver stærke nok til at støtte husholdninger og virksomheder,” hvilket fik de finansielle institutioner på FTSE-indekset til at stige.

Kriseramt Viaplay-aktie falder forsat

Viaplay-aktien falder med næsten 30% torsdag morgen, efter det nordiske streamingselskab har foretaget en udskiftning i bestyrelsen og trukket sine forventninger for 2023 tilbage. De seneste tre måneder er aktien samlet faldet med mere end 76%, og Viaplay udtaler i en pressemeddelelse, at de i forbindelse med halvårsregnskabet den 20. juli vil give en “opdatering” på sin strategi og mål på mellemlangt sigt. Siden årsskiftet har Viaplay-aktien tabt 77,9%. 

Kilder: Money Week, Financial Times, Bloomberg, Reuters, Euroinvestor

Lærke Engelbrekt Pedersen