Dagens finansnyheder

TORSDAG 14. Sep

<- Tilbage til nyheder

Markederne venter nervøst på Lagardes rentebeslutning

Play audio

ECBs rentebeslutning

Beslutningen om, hvorvidt Den Europæiske Centralbanks (ECB) vil hæve renten for 10. gang i træk, forventes at blive annonceret i dag. Der er en betydelig uenighed blandt økonomerne, hvad angår spørgsmålet om rentestigningerne. Omkring halvdelen af økonomerne forventer en yderligere rentestigning, mens den anden halvdel forventer, at ECB vil sætte rentestigningerne på pause. Uanset udfaldet, er der enighed om, at euroen sandsynligvis vil fortsætte med at tabe værdi i forhold til den amerikanske dollar.

BPs administrerende direktør går af

I går meddelte Bernard Looney, der har været administrerende direktør for oliegiganten BP siden 2020, sin beslutning om at træde tilbage. Dette sker på baggrund af anklager om, at han ikke har givet korrekte oplysninger om ikke-offentliggjorte personlige forhold i virksomheden. Mens aktiekursen forblev relativt uændret, frygter mange, at den pludselige ændring kan påvirke både de langsigtede planer om netto-nul emissioner, da de var drevet af Looney og virksomhedens generelle kultur.  

Trainlines aktier stiger ved markedets åbning

Den britiske digitale jernbaneplatform Trainline oplevede en aktiestigning på næsten 10% ved markedsåbning i dag. Dette sker på baggrund af en positiv regnskabsrapport. Her kunne Trainline præsentere en stigning i overskuddet på 23% for første halvdel af året, drevet af den øgede rejseaktivitet efter Covid-19. På trods af de vedvarende togaflysninger og strejker i Storbritannien, har inkluderingen af italienske og spanske togbilletter på deres platform bidraget positivt til overskuddet, hvilket er til stor glæde for aktionærerne.

Kilder: BBC, Bloomberg, Nasdaq, Financial Times, Yahoo Finance

Caroline Lundig