Dagens finansnyheder

TORSDAG 21. Sep

<- Tilbage til nyheder

Stort fokus på rentebeslutninger og rentestigninger

Play audio

Federal Reserve fastholder de høje rentesatser

I går blev endnu en pause i rentestigninger fra Federal Reserve i USA markeret. Selvom dette burde have skabt optimisme på markedet, blev stemningen dæmpet af udtalelserne fra Jerome Powell. Han advarede om, at på trods af pausen i rentestigningerne, er inflationen fortsat højere end ønsket. Og med en kommende vinter og stigende oliepriser i sigte, er det sandsynligt, at rentesatserne vil forblive vedvarende høje indtil 2024 og 2025.

Europa retter blikket mod rentebeslutninger

Efter Fed's beslutning er England, Sverige og Norge klar til at træffe beslutninger vedrørende deres rentesatser. Markederne har været urolige siden i går, da mange bekymrede sig om de høje langvarige rentesatser.

Dog besluttede Bank of England at følge Fed's eksempel og lade rentesatserne forblive uændrede på 5,25%, mens Sverige besluttede at hæve deres rentesatser med yderligere 0,25%, hvilket bringer dem op på 4% i alt. Norge valgte tilsvarende at hæve deres med 0,25%, hvilket bringer deres rentesatser op på 4,25%. Markederne forventes ikke at reagere positivt på nyheden.

Toshiba fjernes fra børsen i Tokyo

I går blev det annonceret, at aftalen om, at JIP (Japanese Industrial Partners) skulle købe Toshiba (LON:0Q0C), er trådt i kraft. Dette fjerner den store teknologivirksomhed fra den japanske børs, efter at virksomheden har været tilgængelig på offentlige markeder i 74 år. Efter års uenigheder med aktionærer, især de som er baseret i udlandet, betragtes dette som den aftale, der muligvis kan befri begge parter fra vedvarende konflikt.

Kilder: Bloomberg, Financial Times, BBC, Nasdaq, Yahoo Finance 

Caroline Lundig