Dagens finansnyheder

Torsdag 22. juni

<- Tilbage til nyheder

Fokus på Novo Nordisk, faldende FedEx-aktier og nyt Spotify abonnement

Play audio

Novo Nordisk i fokus

Novo-aktien er faldet en smule i dag, efter B.T onsdag afslørede, at Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) vil undersøge, hvorvidt Novo Nordisk nye slankemiddel Wegovy øger risikoen for kræft. Det samme gør sig gældende for Novo Nordisks diabetesmedicin Ozempic. Men det er for tidligt at begynde at bekymre sig, hvis man har investeret i Novo-aktier, vurderer senioranalytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen. 

FedEx-aktierne falder

FedEx-aktierne er faldet, efter den store fragt- og logistikvirksomhed annoncerede skuffende overskudsresultater. De har lidt under en opbremsning i e-handel efter pandemien, da forbrugerne er vendt tilbage til butikker og restauranter. De har skåret ned på antallet af medarbejdere og sat fly på jorden i et forsøg på at øge profitten, men det ser ikke ud til at have været nok. Prognoserne for det næste år er blevet nedjusteret, og de annoncerede også en aktietilbagekøbsordning for næste år.

Spotify "Supremium"

Bloomberg har annonceret de seneste forbedringer af Spotify, som vil omfatte et nyt premium abonnement, der internt er blevet døbt "Supremium". Det forventes at give en bedre lydkvalitet samt adgang til lydbøger. Analytikere tog positivt imod nyheden, hvilket fik aktiekursen til at stige.

Kilder: Investopedia, Bloomberg, Nasdaq, Reuters, Børsen, Sydinvest

Lærke Engelbrekt Pedersen