Dagens finansnyheder

TORSDAG 24. Aug

<- Tilbage til nyheder

NVIDIAs indtjening har givet det globale marked et meget kærkomment løft.

Play audio

NVIDIA’s indtjening overgår forventningerne 

Forventningen fra i går er blevet dagens samtaleemne, da NVIDIAs indtjening har overgået alle forventninger. Som en del af 'The Magnificent Seven' er NVIDIAs aktier steget med over 200% bare i år. Såfremt NVIDIA havde meldt dårlige nyheder ud om indtjeningen, kunne det have sendt markedet i frit fald. Men heldigvis har en enorm efterspørgsel efter deres AI-processorer leveret stærke resultater og sendt aktiemarkederne i en positiv retning. Teknologi- og andre AI-relaterede områder kan også lettet trække vejret, da resultaternes opdrift antyder, at det igangværende AI-eksperiment bærer frugt.

Forretningsaktiviteten i Eurozonen falder 

I går blev PPI-dataene for Eurozonen offentliggjort, hvilket er indkøbschefens indeks. Det  hjælper med at fastslå, hvor sunde forretningsforholdene er. Nedgangen i resultatet var større end forventet, især i sektorens centrum: Tyskland. Inflationspresset har sat sine tydelige spor i sektoren. Alt tyder på, at der kommer yderligere rentestigninger, hvilket sjældent er gode nyheder for markederne.

Harbour Energy lider under indførelse af ekstra skatter

Harbour Energy, det største børsnoterede uafhængige olie- og gasfirma i London, har skåret ned på sin fremtidige produktion og udsendt advarsler om den fremtidig intjening. Men hvad er den primære årsag til virksomhedens tab på $8 millioner i de første seks måneder af dette år? Svaret er den såkaldte Windfall skat. Da denne skat for olieproducenter i Nordsøen forventes at vare indtil 2028, søger virksomheden nye projekter i Mexico og Indonesien i et desperat forsøg på at holde udbyttet oppe og aktionærerne glade.

Kilder: Reuters, AJ Bell, Bloomberg, Nasdaq, City AM

Caroline Lundig