Dagens finansnyheder

Torsdag 29. juni

<- Tilbage til nyheder

Svækkede valutaer, mens Apple fortsætter sin fremgang

Play audio

Svækkede valutaer

I går ramte det britiske pund (GBP) det laveste niveau den seneste måned sammenlignet med den amerikanske dollar (USD). Spekulanter mener, at det er en reaktion på Storbritanniens renteudmelding i sidste uge, da pundet ellers har stået relativt stærkt i år. Den japanske yen er også svækket i forhold til dollaren, hvilket økonomer mener kan føre til, at den japanske centralbank griber ind på valutamarkederne for at stoppe yderligere værdiforringelse eller såkaldt depreciering. Begge valutafald kan indebære økonomiske vanskeligheder, men kan samtidig også stimulere væksten på hjemmemarkedet.

Stresstest af amerikanske banker

Banker i USA bliver i dag stresstestet for at kontrollere, hvor likvide deres finanser er, og hvor mange kontanter de har til rådighed. Efter kollapset af Silicon Valley Bank og andre regionale banker i USA, som hovedsageligt skyldtes mangel på likviditet, vil stresstesten give klare indikationer af helbredet for andre banker, der kunne være på vej mod konkurs. Så hold øje med finanssektoren og bankaktier i løbet af de næste par dage! 

Apple når nye højder

Apple nåede et rekordhøjt niveau i løbet af i går, og da markederne lukkede var Apple-aktien rekordhøj for anden dag i træk. I øjeblikket vurderes markedsværdien til omkring 2,9 milliarder amerikanske dollars, hvilket jo er lige på nippet til 3 milliarder! Tidligere har det toppet til 3 milliarder dollars inden for en handelsdag, men det er aldrig lykkedes at fastholde 3 milliarder dollars, efter at markederne lukker. De høje tal overstiger analytikernes forventninger, hvilket kunne tyde på, at det nok vil ændre sig, men mange vil uden tvivl nyde gevinsterne, så længe det varer. 

Kilder: Reuters, IG, Financial Times, Nasdaq

Lærke Engelbrekt Pedersen