Dagens finansnyheder

Torsdag 3. august

<- Tilbage til nyheder

Mens vi venter på Storbritanniens rentebeslutning, bevæger en grå sky sig over de europæiske markeder

Play audio

De europæiske markeder på nedtur

Efter gårsdagens nedjustering af den amerikanske regeringens kreditvurdering af Fitch tog de globale markeder en negativ drejning, mens de europæiske markeder lod sig påvirke af faldende teknologiaktier – især drevet af Infeon AGs dårlige udsigter for det næste kvartal samt den forestående beslutning om rentesatserne fra Bank of England. Dertil er antallet af europæiske børsnoteringer (IPOs) faldet til det laveste niveau siden 2008-krakket, hvilket har fået mange til at frygte en lang periode med økonomiske vanskeligheder i den europæiske region.

Bank of England forventes at hæve rentesatserne

Bank of England forventes at offentliggøre sin beslutning om rentesatser ved middag i dag. Det forventes, at de vil hæve renten med 0,25%, men en generel nedgang i inflationen kan betyde, at der vil være færre af disse stigninger i fremtiden. En renteforhøjelse bliver sjældent positivt modtaget af markederne, så mange vil forvente yderligere nedgange i løbet af dagen og resten af ugen. 

ABIn Bev's overskud påvirkes af TikTok-samarbejde 

Verdens største bryggeri, Anheuser-Busch InBev, der blandt andet ejer Budweiser, Corona og Hoegaarden, annoncerede et drastisk fald i overskuddet som følge af et kontroversielt partnerskab. I seneste kvartal samarbejdede de med en transkønnet TikTok-influencer, hvilket skabte voldsom debat i konservative områder i USA, hvor en kendt rapper reagerede ved at skyde efter Bud Light flasker i en video, som efterfølgende blev delt på sociale medier. Overskuddet faldt med 10,5% for det seneste kvartal, men bryggerikoncernen fastholder, at de kan opretholde modstandsdygtighed i det næste kvartal.

Kilder: Financial Times, Bloomberg, Nasdaq,  AJ Bell, IG. 

Lærke Engelbrekt Pedersen