Dagens finansnyheder

TORSDAG 31. Aug

<- Tilbage til nyheder

Efter dårlige nyheder om Kinas økonomi håber mange, at de europæiske resultater kan genoplive markederne.

Play audio

Yderligere nedgang i den kinesiske produktion 

I går blev der offentliggjort data, som viste en nedgang i produktionen i Kina for femte måned i træk. Selvom denne meddelelse ikke kommer som en overraskelse, er det endnu et slag for Kinas stagnerende økonomi. Mange opfordrer derfor Beijing til at indføre yderligere foranstaltninger i forsøget på at genoplive den globale økonomi. Som følge af nyhederne faldt markederne i løbet af natten og ved åbningen i morges.

Det er værd at holde øje med den europæiske økonomi 

Markedet venter i spænding på en række data om økonomien i Europa, som frigives senere i dag. Europa er klar til at offentliggøre forbrugerprisindekset (CPI), der er en indikation på inflationen. Frankrig og Italien vil også offentliggøre deres egne CPI-tal. Desuden vil Frankrig også afsløre deres bruttonationalprodukt (GDP), der viser hvor meget, de er vokset. Samtidig vil Tyskland også følge op på deres arbejdsløshedstal. Selvom mange af disse tal ofte bliver analyseret og forsøgt forudsagt, så hjælper de officielle udmeldinger med at give et helt klart billede af økonomiens sundhedstilstand i de europæiske lande. Dette fører som oftest til en reaktion på markederne. 

UBS første regnskab siden overtagelsen af Credit Suisse 

UBS offentliggjorde for første gang deres regnskab, siden de overtog Credit Suisse. Opgørelsen viste et overskud i andet kvartal af 2023. Her påpeger UBS, at overskuddet skyldes de 28,93 billion dollars, som Credit Suisse havde i negativ ‘goodwill’. UBS erhvervede Credit Suisse til en lavere pris end banken reelt var værd, men i betragtning af bankens situation var det en retfærdig overtagelsespris. UBS meddelte også, at Credit Suisse vil være fuldt integreret i UBS inden 2024. Deres aktiekurs steg med 4% ved åbningen af markedet, da denne opgørelse blev positivt modtaget hos investorerne. 

Kilder: Financial Times, Bloomberg, Nasdaq, Reuters

Caroline Lundig