Dagens finansnyheder

Torsdag 6. juli

<- Tilbage til nyheder

De amerikanske markeder går i stå igen, og der er en frygt for, at UPS bremser økonomien

Play audio

FED er uenige om renten 

I går offentliggjorde den amerikanske centralbank, Federal reserve (FED), referatet af det rentemøde, der fandt sted den 13.og 14. juni. Referatet indeholder pointer fra de diskussioner, der fandt sted omkring renter. Medlemmerne af renteudvalget udtrykte, at kerneinflationen ikke viser "klare tegn på", at den er på vej mod målet på 2,0%. Dermed blev der fra flertallet udtrykt et behov for at fortsætte med at hæve renterne, og denne meddelelse efterlod markederne usikre og sløve. I morgen bliver de amerikanske jobtal for juni offentliggjort. De spiller en vigtig rolle for aktiemarkedet, da jobtallene anses som en vigtig indikator på, hvilken vej den amerikanske økonomi bevæger sig, og de er dermed også afgørende for FEDs kommende rentebeslutninger.

UPS strejkeforhandlinger går i stå

Diskussioner mellem arbejdere og det internationale kurerfirma UPS er gået i stå, hvilket potentielt truer den første strejke i over 25 år i virksomheden. Med over 340.000 arbejdere alene i USA som kræver bedre vilkår herunder højere løn og bedre arbejdsforhold, kan en potentiel strejke både påvirke UPS negativt men også hele økonomien, som er afhængig af pakkegigantens bevægelige tandhjul. Aktiekursen faldt over 2% på baggrund af nyhederne, og rystelser kan give genlyd på markederne, indtil en løsning er fundet.

Meta’s Twitter rival

Meta, som ejer både Facebook og Instagram, har officielt lanceret en ny Twitter-rival ved navn Threads. Det nye sociale medie fungerer mere eller mindre præcis som Twitter-appen, hvor brugen af mediet ser ud til at være gået i stå i løbet af de seneste måneder, siden Teslas administrerende direktør Elon Musk overtog platformen. Selvom Threads endnu ikke lanceres i Europa, da der er bekymringer om, hvorvidt platformen er i strid med GDPR-lovgivningen, er rivalen tilsyneladende spændende nok til at drive Metas aktiekurs op.

Kilder: IG, BBC, Investopedia, Nasdaq, Yahoo Finance, AJ Bell, Bloomberg, Euroinvestor

Lærke Engelbrekt Pedersen