Dagens finansnyheder

Torsdag 7. Sep

<- Tilbage til nyheder

Apple-aktierne falder, hvilket afslører endnu et volatilitetsniveau på markederne

Play audio

Apple-aktierne falder på grund af et forbud fra den kinesisk regering

Apple-aktierne er faldet med over 3%, efter det blev rapporteret, at ansatte i regeringen er blevet forbudt at medbringe iPhones og andre enheder på kontoret, som ikke er lavet af kinesiske virksomheder. 

Dette understreger de spændinger, der stadig eksisterer mellem Kina og USA. Forbuddet mod enheder gælder i øjeblikket kun for regeringskontorer, men det kan muligvis udvides til statsligt ejede virksomheder i de kommende måneder, som en del af Kinas plan om at reducere deres afhængighed af amerikansk teknologi.

Imponerende antal udstedelser af virksomhedsobligationer

Denne uge har været imponerende i forbindelse med udstedelser af virksomhedsobligationer. Faktisk har det været en af de ti bedste dage nogensinde, hvad angår mængden af tilgængelige virksomhedsobligationer. Store navne som Barclays, Nestlé og Toyota var alle med, hvilket viser, at udstedelsen ikke var begrænset til én sektor. 

Mange mistænker dog, at denne bølge af udstedelser af obligationer kommer i en roligere periode før stormen, da Den Europæiske Centralbanks og Federal Reserves beslutninger om rentesatser afventes i de kommende uger.

WHSmiths imponerende overskud skuffer stadig i forhold til prognosen

Detailvirksomheden WHSmith, der engang blev kåret som den dårligste detailhandel i de britiske hovedgader, annoncerede i går imponerende overskud. Deres årsomsætning er steget med 28%. 

Dog var overskuddet ikke ligeså stort som forventningerne til indtjeningen, hvilket skuffede markedet og sendte aktiekursen ned med over 6%. De fleste af WHSmiths indtægter genereres nu fra deres salg i lufthavne. Da passagertallene har været høje, har det været et stærkt år for WHSmith. Men med stigende priser og en let tilbagegang i passagerernes forbrug, matchede de høje forventninger ikke helt virkeligheden.

Kilder: The Guardian, Bloomberg, Financial Times, Yahoo Finance, Nasdaq

Caroline Lundig