Dagens finansnyheder

TORSDAG 17. Aug

<- Tilbage til nyheder

Federal Reserve forudsiger at den høje inflation fortsætter og aktierne dykker

Play audio

FED-medlemmerne forudsiger at den høje inflation fortsætter

Hovedparten af medlemmerne i den amerikanske centralbanks komité, Federal Reserve, forudså efter sidste rentemøde en fortsat risiko for høj inflation. Denne meddelelse fik den negative tendens på det amerikanske aktiemarked til at fortsætte og pressede aktierne yderligere ned. Dette kunne blandt andet observeres, da Børsen lukkede onsdag. Her lukkede S&P 500 med et fald på 0.8%, mens Nasdaq dykkede med 1.2%. 

C25-aktie i brutalt fald 

Onsdag offentliggjorde C25 selskabet GN Store Nord, tidligere end forventet, deres regnskab for andet kvartal. Selskabets skuffende regnskab forårsagede et markant aktiefald. C25s forretningsben, GN Hearing, der står for høreapparater, lyste op i et ellers skuffende regnskab og leverede en omsætning, som oversteg forventningerne. I C25s regnskab blev det ligeledes tydeligt at forventningerne til hearing-afdelingen blev opjusteret, samtidig med at forventningerne til audio-divisionen, som er det forretningsben, der laver høretelefoner, blev nedjusteret. 

Antallet af solgte boliger er faldet med 17% i juli 

Nye tal fra Boligsiden viser, at antallet af solgte boliger i juli måned faldt med 17% sammenlignet med sidste år. Til trods for dette markante fald er der gode nyheder, hvis du står og ønsker at sælge din bolig. Ifølge boligøkonom for Nykredit, Lise Nytoft Bergmann, skyldes udviklingen både en højere handelsaktivitet i juni måned samt det almindelige sæsonmønster, som indebærer at boligsalget dykker i skolernes sommerferie. Hun tilføjer, at det ikke er noget at være bekymret for, og overordnet set er der fin gang i boligmarkedet. 

Kilder: Euroinvestor, Børsen, Financial Times

Caroline Lundig