Dagens finansnyheder

Torsdag d. 27. juli

<- Tilbage til nyheder

En forhøjelse af de amerikanske rentesatser fik den optimistiske stemning i detailbankerne til at fortsætte, hvilket ligeledes er synligt i de udgivne overskudsmeddelelser.

Play audio

Fed hæver rentesatserne  

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve Bank, har besluttet at hæve rentesatserne endnu en gang med 0,25 %. Det bringer den amerikanske styringsrente til det højeste niveau i 22 år. Ved det seneste møde i juni besluttede de at sætte rentestigninger på pause, da inflationen bevægede sig i den rigtige retning. Selvom inflationen fortsat viser tegn på afmatning, besluttede FED altså, at yderligere rentestigninger fortsat er nødvendige. Aktiemarkedet faldt en smule som reaktion på nyheden. Den Europæiske Centralbank skal annoncere deres rentebeslutning i dag, her forventer mange også, at de vil følge trop og foretage en forhøjelse af den europæiske styringsrente.

En svækket europæisk banksektor 

De europæiske banker BNP Paribas og Barclays, har begge offentliggjort deres regnskab i denne uge. Bankerne kunne offentliggøre et overskud, men de viste svagere tegn sammenlignet med de amerikanske banker, der offentliggjorde regnskaber i sidste uge. De stigende renter hjælper ellers detailsektoren i begge banker, men de to bankers investeringsafdelinger er ramt af stilstand. Aktierne i både BNP Paribas og Barclays faldt efter offentliggørelsen af deres regnskab.

Fødevaresektoren offentliggøre deres Q2 regnskab

Ugen fortsætter med Q2 regnskaber fra fødevaresektoen. McDonald's, Diageo, Anheuser-InBev, Hersheys og Mondelez er alle fødevareselsbaker, der frigiver deres regnskaber i dag. Disse regnskaber inkluderer normalt ny information om virksomhedernes indtjening, prognoser for fremtiden og eventuel relevant gæld. Madpriserne er kendt for at være uforudsigelige, hvilket kan betyde, at der er risiko få et lavere end forventet overskud. Dog plejer fødevare- og restaurantsektoren at klare sig gennem vanskelige økonomiske perioder, da forbrugerne forkæler sig selv med disse økonomisk overkommelige treats, som sektoren tilbyder. Vi krydser fingre for flere positive resultater i dag!

Sources: Financial Times, Nasdaq, Yahoo Finance, IG, AJ Bell,  

Caroline Lundig