Bavarian Nordic afslutter regnskabssæsonen med manér og sender C25-indekset i plus

No items found.
Udgivet
February 20, 2023
Tags
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

OVERSIGT

  • Aktiemarkedet den seneste uge
  • Inflationstal og rente frygt
  • Lad os tage en status på boligmarkedet
  • Regnskab fra Bavarian Nordic

Aktiemarkedet den seneste uge

Det danske C25 indeks klarede sig betydeligt bedre end det amerikanske aktiemarked i denne uge, hvor C25-indekset endte med et samlet plus på 0,41 %. Det amerikanske S&P500 indeks endte med et fald på -1,41 %. 

Det amerikanske aktiemarked er ramt af usikkerhed og frygt for et tilbagefald. Usikkerheden skyldes blandt andet den rente-frygt, der lige nu fylder i USA. Patrick Harker, som er chef for FEDs (Den amerikanske centralbank) afdeling i Philadelphia, meddelte, at han forventer, at styringsrenten skal op over 5 %. Styringsrenten ligger lige nu på 4,5 %. 

De nye inflationstal fra USA kan anses som benzin på bålet ift. denne prognose, eftersom de nyeste inflationstal viste, at inflationen faldt betydeligt mindre end forventet. 

Inflationen falder til 6,4 % i USA, hvilket svarer til et fald på kun 0,1 %. Analytikere havde forventet, at inflationen ville falde til 6,2 %. Det er dog positivt, at inflationen fortsat bevæger sig i en nedadgående retning. Faldet betyder ligeledes, at inflationen nu har bevæget sig nedad i 7 måneder i træk. Også kerneinflationen falder til 5,6 %, en smule højere end de forventede 5,5 %.

(Billede: Markus Spiske, Unsplash)

Lad os tage en status på boligmarkedet

I sidste uge talte vi om højere renter, de høje renter har deres effekt og aktiviteten på boligmarkedet er fortsat lav. Nye tal fra boligsiden viste nemlig, at der er solgt 34 % færre boliger i januar måned 2023, sammenlignet med januar måned sidste år. Den lave aktivitet svarer til den laveste boligaktivitet for januar måned i 9 år.

Til gengæld er der solgt 16 % flere boliger i januar måned 2023, end der blev solgt i december måned 2022. Men generelt følger udviklingen den vanlige sæson tendens, der er på markedet.

Finanswatch skriver følgende: ”Der var i alt lige over 30.000 bolighandler i de sidste seks måneder af 2022. "Man skal tilbage til 2012 for at finde et andet halvår med færre handler.”

(Billede: Emma Evans, Unsplash)

Bavarian kaster om sig med nyheder

Bavarian Nordic har haft et godt år 2022, som blandt  er blevet hjulpet på vej af, at de, som de eneste, havde en vaccine klar mod abekopper. Derudover har Bavarians eget svar på en covid-19 vaccine medført stor opmærksom, denne vaccine må vi dog vente lidt længere på end først forventet. 

Men flest gode nyheder blev det til, da Bavarian Nordic løftede sløret for deres regnskab. De kunne præsentere et rekordregnskab, samt nogle meget positive prognoser for fremtiden.

Selskabet forventer nemlig en omsætning på 6.000 mio. kr. i løbet af 2023, hvilket svarer til en fordobling sammenlignet med deres resultat i år. 

Derudover meddeler selskaber, at de vil opkøbe tre vacciner. Disse opkøb bliver taget godt imod fra eksperter, som mener, at disse vil passe godt ind i Bavarians produkt portefølje. En nyhed ifm. dette, som der bliver taget lidt blandet imod, er den måde virksomheden planlægger at finansiere dette opkøb på. De meddeler nemlig, at det skal ske ved hjælp af en aktieemission. Hvortil de nuværende aktionærer vil få udstedt tegningsretter.

(Billede: Louis Reed)

Tags

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

DOWNLOAD VORES APP