Tesla sætter rekord, og Danmark slipper muligvis udenom dyb recession

Skrevet af
Lærke Engelbrekt Pedersen
Udgivet
July 10, 2023
Tags
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Key takeaways

  • Nye jobtal i USA og potentiale for renteforhøjelser
  • Danmark slipper for recession ifølge økonomer
  • Tesla opnår rekordsalg i Danmark med Model Y
  • Chr. Hansens topchef forklarer tilbagetrækning af LGBT+-opbakning

Nye jobtal i USA og potentiale for renteforhøjelser

I juni blev der skabt 209.000 nye jobs i USA, hvilket er lidt under de 230.000, som analytikere havde forventet. Disse tal indikerer, at det amerikanske arbejdsmarked stadig er stærkt til trods for flere rentestigninger foretaget af den amerikanske centralbank, Federal Reserve (FED). Ledigheden faldt fra 3,7% til 3,6% som følge af de nye job. Selvom væksten er positiv, kan den også pege på en stigende inflation, hvilket kan kræve yderligere renteforhøjelser. De stærke jobtal giver FED anledning til at overveje yderligere rentestigninger.

Danmark slipper for recession ifølge økonomer

Børsen har foretaget en undersøgelse blandt 16 af Danmarks førende økonomer, som viser, at ingen af dem forventer en dyb recession i Danmark. Flertallet vurderer, at der vil være en periode med økonomisk stagnation, før økonomien vender tilbage til normal. Dog forudser fem af økonomerne en lille teknisk recession med svag og negativ vækst i mindst to kvartaler i træk. Sammenlignet med tidligere vurderinger i marts er økonomerne blevet mere optimistiske, men det betyder ikke, at risikoen er væk. Økonomerne påpeger, at risikoen stadig er til stede, især på grund af de betydelige rentestigninger, der vil påvirke økonomien i den kommende tid.

Tesla opnår rekordsalg i Danmark med Model Y

De første seks måneder af året har vist et rekordsalg for bilproducenten Tesla på det danske marked. Efter store prisnedsættelser i begyndelsen af året viser tal fra Bilstatistik.dk, at der siden januar er blevet solgt 8.655 nye Tesla Model Y-biler. Salget af Model Y er tre gange højere end den næstmest solgte bilmodel, Peugeot 208, og overstiger også det årlige salg for enhver anden bilmodel i 2019, 2020, 2021 og 2022. Hvis Tesla fastholder sin førerposition med Model Y, vil 2023 blive det første år nogensinde, hvor en elbil topper salgslisten i Danmark. Verdensomspændende har Model Y også været den mest solgte bilmodel i første kvartal af året.

Chr. Hansens topchef forklarer tilbagetrækning af LGBT+-opbakning

Chr. Hansens topchef, Mauricio Graber, har sat ord på virksomhedens beslutning om at fjerne synlig opbakning til LGBT+-miljøet. Han forklarede, at tilbagetrækningen af det regnbuefarvede logo skyldtes sikkerhedsspørgsmål. Graber udtalte, at beslutningen blev truffet for at beskytte virksomhedens amerikanske forretning og medarbejdernes sikkerhed. Han påpegede, at der er en konservativ kundegruppe i USA, som har et særligt syn på verden. Tidligere har Chr. Hansens ledelse kommunikeret til medarbejderne, at der skulle træffes "svære beslutninger" for at nå de overordnede forretningsmål. Eksternt har man forklaret, at medarbejdere i USA har modtaget voldsomme verbale trusler fra samarbejdspartnere som årsagen til tilbagetrækningen af opbakningen til LGBT+-miljøet.

Kilde (https://borsen.dk/nyheder/okonomi/okonompanel-danmark-slipper-for-recession)

Tags

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

DOWNLOAD VORES APP