<- Back

Ægtepagt

Updated:

Introduktion Til Ægtepagt

Ægtepagt er en juridisk kontrakt mellem ægtefæller, der bestemmer økonomiske forhold under og efter ægteskabet.

Key takeaways

- En ægtepagt kan ændre formuefællesskabet mellem ægtefæller.
- En ægtepagt kan være nyttig i tilfælde af skilsmisse eller død.
- En ægtepagt skal oprettes med bistand fra en advokat og tinglyses for at være gyldig.

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er en juridisk aftale mellem to personer, der er gift eller planlægger at blive gift. Det er en aftale, der beskriver, hvordan parternes økonomiske forhold skal håndteres under ægteskabet og i tilfælde af skilsmisse eller en ægtefælles død. Uden en ægtepagt vil ægtefællernes formue som udgangspunkt være fælles. Men med en ægtepagt kan man ændre dette til at være særeje, hvilket vil sige, at hver ægtefælle beholder sin egen formue, eller man kan bestemme forskellige former for kombinationer af fælleseje og særeje.

Det er altid nemmere at lave den slags aftaler og have snakken om evt. særeje, mens man er gode venner. Derfor er det en god idé at tale åbent og ærligt om økonomiske forhold, mens man stadig er på god fod. De fleste håber og tror på, at de skal være sammen med sin partner forevigt, men vi ved også, at det ikke er tilfældet hos alle. Så derfor kan det være en god idé for alle at lave nogle aftaler.

Hvornår og hvorfor oprettes en ægtepagt?


Ægtepagter oprettes typisk før et ægteskab indgåes, men kan også oprettes under ægteskabet. En ægtepagt kan være nyttig i mange situationer. For eksempel kan det være hensigtsmæssigt at oprette en ægtepagt, hvis én af ægtefællerne har en virksomhed og ønsker, at denne skal være hans eller hendes særeje. På samme måde kan det være relevant at oprette en ægtepagt, hvis en af ægtefællerne har en betydelig arv, som han eller hun ønsker at holde uden for fællesformuen.

Lad os tage et eksempel


Karin og Jens er gift. Karin ejer en veldrevet restaurant, som hun startede før ægteskabet. De beslutter at oprette en ægtepagt, hvor restauranten er Karins særeje. Det betyder, at hvis de bliver skilt, eller hvis Karin dør, vil restauranten forblive Karins' eller gå i arv efter hendes ønske, uden at Jens har krav på den.

En ægtepagt kan give økonomisk tryghed

En ægtepagt er en måde for ægtefæller at skræddersy deres økonomiske forhold under ægteskabet og i tilfælde af skilsmisse eller død. Det er en juridisk bindende kontrakt, som skal oprettes med bistand fra en advokat og tinglyses. En ægtepagt kan give par større økonomisk sikkerhed og tryghed.

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

DOWNLOAD VORES APP