<- Back

Afdragsfri

Afdragsfrihed er en periode, hvor du kun betaler renter og gebyrer på et lån, men ikke afdrager på selve lånebeløbet.

Updated:

Hvad betyder afdragsfri?

Når du har et lån, består dine månedlige betalinger typisk af to dele: Afdrag på lånet og renter. Afdrag er den del af betalingen, der går direkte til at reducere selve lånebeløbet, mens renter er prisen, du betaler for at låne pengene. Når et lån er afdragsfrit, betyder det, at du i en periode kun betaler renter og eventuelle gebyrer men ikke afdrager på lånet.

KEY TAKEAWAYS

- Afdragsfrihed reducerer de månedlige betalinger i en afgrænset periode.

- Det betyder ikke, at du slipper for at betale lånet tilbage.

- Afdragsfrihed kan være nyttigt i visse situationer, men der kan være omkostninger og risici forbundet med det.

Hvornår og hvorfor vælger man afdragsfrihed?

Afdragsfrihed kan være en god løsning for nogle låntagere i bestemte situationer. For eksempel kan afdragsfrihed være en hjælp, hvis du har et stramt budget og har brug for lavere månedlige udgifter i en periode. Dog skal du være opmærksom på, at du stadig skal betale lånet tilbage efter den afdragsfrie periode er slut. Derudover vil du samlet set ende med at betale mere i renter, da det beløb, du betaler renter af, først bliver mindre, når du begynder at afdrage.

Lad os tage et eksempel

Lad os antage, at du har et boliglån på 2 millioner kroner med en løbetid på 30 år. Din bank tilbyder en mulighed for at gøre lånet afdragsfrit i 10 år. I den periode vil du kun betale renter og gebyrer, hvilket vil reducere din månedlige betaling. Men efter den afdragsfrie periode skal du begynde at afdrage på lånet igen. Fordi du ikke har betalt af på lånet i 10 år, vil dit resterende afdrag være større, og du vil ende med at betale mere i rente i løbet af dit låns løbetid.

Fordele og ulemper

Afdragsfrihed kan være en nyttig løsning for nogle låntagere, der har behov for midlertidig reduktion af deres månedlige betalinger. Men det er vigtigt at huske på, at lånet stadig skal betales tilbage, og at afdragsfrihed kan betyde, at det tager længere tid og koster mere i rente at betale lånet tilbage.

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

kontakt
DOWNLOAD VORES APP