<- Back

Aldersopsparing

Aldersopsparing er en pensionsordning, hvor du kan indbetale et beløb og få det udbetalt skattefrit, når du går på pension. Du skal ligesom ved alle andre pensionsopsparinger løbende betale 15.3 % i skat af dit afkast.

Updated:

Hvad er en Aldersopsparing?

En aldersopsparing er en form for pensionsopsparing, hvor du indbetaler et beløb hvert år, og når du går på pension, kan du få udbetalt opsparingen skattefrit. Det betyder, at uanset hvor meget dine investeringer har vokset på kontoen, skal du ikke betale skat, når pengene udbetales, eftersom du har betalt skat af de penge der indbetales på kontoen og du har betalt skatten løbende på det afkast, der er genereret.

KEY TAKEAWAYS

- Aldersopsparing er en pensionsopsparing, hvor du får hele det opsparede beløb udbetalt uden at skulle betale yderligere skat ved udbetaling.

- Der er en årlig indbetalingsgrænse, ligger i 2023 ligger på 8.800 kr. pr. år.

- Det kan være en god pensionsopsparing som supplement til andre pensionsopsparinger.

- Aldersopsparingen bliver ikke modregnet i folkepension og andre offentlige ydelser.

Hvordan fungerer en Aldersopsparing?

Der er en årlig grænse for, hvor meget du kan indbetale til en aldersopsparing, og i 2023 er den på 8.800 kr. Det er dog værd at bemærke, at du ikke kan trække dine indbetalinger fra i skat, som det er tilfældet med andre pensionsordninger. Når du når pensionsalderen kan du vælge at få udbetalt din aldersopsparing på én gang eller fordelt over flere udbetalinger. Med en aldersopsparing skal du ikke betale indkomstskat af det beløb, du får udbetalt.

Lad os tage et eksempel

Lad os sige, at du indbetaler 500 kr. om måneden til din aldersopsparing over en 20-årig periode, og dit pensionsselskab har sikret dig en årlig rente på 5 %. Efter 20 år vil din aldersopsparing være vokset til ca. 191.000 kr. (her er fratrukket den løbende skat på afkast på 15,3 %) Så når du går på pension, kan du få det fulde beløb på 191.000 kr. udbetalt.

En aldersopsparing er et godt supplement

En aldersopsparing kan være et fordelagtigt supplement til din øvrige pensionsopsparing, især fordi udbetalingerne ikke bliver modregnet i folkepensionen, og fordi du har mulighed for at få et større beløb udbetalt på en gang. Det er dog vigtigt at tage højde for den årlige indbetalingsgrænse og det faktum, at indbetalingerne ikke kan trækkes fra i skat. Husk at overveje dine personlige økonomiske forhold og mål, før du vælger hvilken pensionsstrategi, der er bedst for dig.

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

kontakt
DOWNLOAD VORES APP