<- Back

Benchmark

'Benchmark' er en standard eller referencepunkt, der bruges til at måle og sammenligne investeringsperformance.

Updated:

Hvad er en Benchmark?

Et benchmark er en standard eller reference, der bruges til at evaluere og sammenligne performance af en investering, en fond eller en portefølje. Det giver et konkret målepunkt, der gør det muligt for investorer og fondsmanagere at vurdere, om en investering klarer sig godt eller dårligt. Benchmarks er typisk repræsentative for en bestemt sektor eller marked.

KEY TAKEAWAYS

- 'Benchmark' er en reference for at vurdere investeringsperformance.  

- Almindelige benchmarks inkluderer indekser som S&P 500 eller Dow Jones.  

- Investorer bruger benchmarks for at sammenligne deres porteføljes performance.

Hvordan bruges Benchmarks i investering?

Investorer bruger benchmarks til at bedømme, om deres investering klarer sig godt. For eksempel kan en investor med en portefølje af amerikanske aktier sammenligne porteføljes performance med et benchmark som for eksempel S&P 500. Hvis deres portefølje klarer sig bedre end benchmarken, betyder det, at de har valgt deres investeringer godt. Omvendt, hvis deres portefølje klarer sig dårligere, kan det være et tegn på, at de skal justere deres investeringsstrategi.

Konklusion

Ved at bruge et passende benchmark kan du måle, hvordan dine investeringer klarer sig i forhold til markedet som helhed, hvilket kan hjælpe dig med at træffe bedre investeringsbeslutninger.

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

kontakt
DOWNLOAD VORES APP