<- Back

Boligopsparing

En boligopsparing er en opsparingskonto, som er dedikeret til din bolig – enten til at finansiere købet af en kommende bolig eller andre ting som istandsættelse eller vedligehold af en nuværende bolig.

Updated:

Hvad er en boligopsparing?

En boligopsparing er en opsparingskonto, hvor man sparer penge op over tid – oftest med det formål at finansiere købet af en kommende bolig eller spare op til noget vedrørende en nuværende bolig. Ved at spare op til en kommende bolig på en boligopsparing kan man opbygge en opsparing, der kan bruges som udbetaling på boligen. Årsagen til, at man vælger at indsætte pengene på en boligopsparing fremfor en almindelig opsparingskonto, er, at man ofte modtager højere renter på en boligopsparing, da pengene til gengæld typisk er låst således, at man kun kan bruge pengene på udgifter forbundet med en bolig.

KEY TAKEAWAYS

- En boligopsparing er en langsigtet opsparing til at spare penge op til køb af en bolig.

- Oftest er formålet at opbygge en stor nok opsparing til at dække udbetalingen til en ny bolig.

- Boligopsparingen kan mindske behovet for et stort boliglån og kan dermed stille i en bedre position til at optage lånet.

Hvilke fordele giver boligopsparing?

En boligopsparing er en langsigtet opsparing, hvor man sparer penge op, der oftest er tiltænkt udbetalingen til en ny bolig. Kan man lægge en stor udbetaling, reducerer man behovet for et stort boliglån, og det er en fordel, da man så kan komme uden om de dyre banklån og i stedet nøjes med realkreditlån. En anden fordel ved en boligopsparing er, at man som regel får højere renter på denne opsparingstype, end man gør på andre opsparinger.

Lad os tage et eksempel

Lad os sige, du har besluttet dig for at købe din første bolig. For at reducere behovet for et stort boliglån beslutter du dig for at oprette en boligopsparing hos din bank. Du begynder at overføre en del af din månedlige indkomst til opsparingen og ser den gradvist vokse over tid.

Efter et par år har du opbygget en betydelig opsparing på din boligopsparing. Du beslutter dig for at bruge pengene som udbetaling på din drømmebolig. Ved at have en stor udbetaling skal du låne mindre fra banken og dermed ender du med at betale mindre i renter og månedlige afdrag.

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

kontakt
DOWNLOAD VORES APP