<- Back

Børnebørnskonto

Formålet med en børnebørnskonto eller børnebørnsopsparing er at spare penge op til barnets fremtidige behov

Updated:

Key takeaways:

- En børnebørnskonto er en opsparingskonto, der oprettes til et barn.
- Formålet er at spare penge op til barnets fremtidige behov som fx uddannelse eller bolig.
- Der findes forskellige typer børnebørnskonti med forskellige regler og skattefordele.

Hvad er en børnebørnskonto?

En børnebørnskonto eller børnebørnsopsparing er en konto, der oprettes i banken med det formål at spare penge op til et barns fremtidige behov. Det kan for eksempel være til at finansiere uddannelse, bolig eller andre økonomiske mål, der kan opstå senere i livet.

Ved at oprette en børnebørnskonto kan forældre, bedsteforældre eller andre familiemedlemmer bidrage til at sikre barnets økonomiske fremtid. Pengene kan investeres og forvaltes over tid for at opnå vækst og afkast. Når barnet når en vis alder, ofte 18 år, bliver pengene frigivet til barnet, som kan bruge opsparingen til det, barnet ønsker.

Hvad er fordelene ved en børnebørnskonto?

En børnebørnskonto giver en række fordele. For det første giver det mulighed for at investere i barnets fremtid og give økonomisk støtte på længere sigt. En børnebørnskonto kan hjælpe med at sikre, at der er midler til rådighed, når barnet bliver ældre.

Når man opretter en børnebørnskonto eller børnebørnsopsparing, så kan man vælge at investere pengene på kontoen. Det kan være en god idé, da pengene ofte har en lang tidshorisont. Hvis man får et afkast på investeringerne, vil det være barnet, der vil blive beskattet. Det kan være fordel, hvis man eksempelvis investerer i produkter, der beskattes som kapitalindkomst, for så kan man nemlig anvende barnets frikort, så længe barnet ikke selv benytter det.

Lad os tage et eksempel

Lad os sige, at du er bedsteforælder til et lille barn, og du ønsker at bidrage til barnets fremtidige økonomiske behov. Du beslutter dig for at åbne en børnebørnskonto og begynde at spare penge op til barnet.

Du indbetaler regelmæssigt penge på kontoen, og pengene investeres i aktier for at opnå afkast over tid. Når barnet når en bestemt alder, kan pengene bruges til at finansiere alt fra udlandsophold til indskuddet til en lejlighed.

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

DOWNLOAD VORES APP