<- Back

Depot

Når man investerer via en handelsplatform, havner ens investeringer på det, man kalder et depot. Hvis man primært handler aktier, kaldes depotet et aktiedepot.

Updated:

Hvad er et depot?

Et depot eller et aktiedepot er det sted, hvor du opbevarer dine værdipapirer (dine aktier, obligationer, Investeringsforeninger, ETF'er mm.). 

Hvis man sammenligner et depot med noget, vi er vant til, så minder det meget om en konto, man har i banken. Men i stedet for at opbevare kontanter på depotet, opbevarer du altså alle dine værdipapirer der.

KEY TAKEAWAYS

- Hvad er et aktiedepot?

- Hvad koster et aktiedepot?

- Må man oprette mere end et aktiedepot?

- Hvad er forskellen på et aktiedepot og en aktiesparekonto?

Hvad koster et aktiedepot?

Det er forskelligt, hvad et aktiedepot koster, alt afhængigt af hvor man vælger at oprette det henne. Hvis man opretter et aktiedepot hos enten Nordnet eller Saxo Bank, så vil depotet være gratis at oprette. Hvis man ønsker at oprette et aktiedepot i sin bank, så opkræves der typisk nogle depotomkostninger. I de fleste banker er depotomkostningerne en procentdel, man betaler årligt. 

Kan man have flere aktiedepoter på samme tid?

Man kan sagtens have flere end et aktiedepot, og nogle gange er man faktisk nødt til det. Man kan eksempelvis ikke have de værdipapirer, man har investeret fra sit pensionsdepot, sammen med de værdipapirer, man har på sit “almindelige” aktiedepot – her er det nødvendigt at have mere end et depot.

Derudover er der også mange, der vælger at oprette en aktiesparekonto – denne må man til gengæld kun have én af. Aktiesparekontoen er en anelse anderledes end et almindeligt aktiedepot, men aktiesparekontoen er også en slags depot. Men når det handler om almindelige aktiedepoter, så er man altså velkommen til at oprette mere end et – også på tværs af forskellige platforme.

Nogle vælger at have mere end et depot, fordi de synes, det er mere overskueligt at dele sine investeringer op. Det er nok det samme, hvis man godt kan lide at have mange forskellige konti i banken: en til madkortet, en til husleje, en til snold osv.

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

kontakt
DOWNLOAD VORES APP