<- Back

Nasdaq

NASDAQ er en amerikansk børs og har siden sin grundlæggelse været et elektronisk aktiemarked. Lær mere om børsen samt NASDAQ-100 og NASDAQ Composite her.

Updated:

Hvad er NASDAQ?

NASDAQ er det aktiemarked i verden, som indeholder flest børsnoterede selskaber (ca. 3200) og i gennemsnit flest handler pr. dag. NASDAQ er den næststørste børs i USA målt på værdi, der kun er overgået af NYSE.

Størstedelen af aktierne i indekset relaterer sig til internettet eller teknologi. Der findes dog også aktier inden for finans, biotek og forbrugsvarer. Nogle af de største og mest kendte teknologivirksomheder i verden er opført på NASDAQ. Når man taler om NASDAQ, så refererer man typisk til enten NASDAQ-100 eller NASDAQ Composite.

KEY TAKEAWAYS

- NASDAQ-100

- NASDAQ Composite

- Hvordan investerer man i NASDAQ?

Hvad er NASDAQ-100?

NASDAQ-100 indekset er et index, der består af de 100 største virksomheder, der er opført hos NASDAQ. Det er faktisk typisk NASDAQ-100, som ETF’er eller investeringsforeninger følger – derfor er NASDAQ-100 ofte mere relevant for dig som investor, end hele NASDAQ indekset er. 

Hvad er NASDAQ Composite?

NASDAQ Composite omfatter mere end 3.000 aktier, der alle er noteret på NASDAQ-børsen. NASDAQ Composite består primært af Amerikanske aktier, men på NASDAQ Composite findes der også virksomheder, som ikke har deres hovedkvarter i USA. 

NASDAQ Composite består primært af teknologiaktier, som NASDAQ generelt er kendt for, men udover det er der også noteret selskaber som blandt andet: banker, forsikringsselskaber, transport og telekommunikation.  

NASDAQ åbningstider

Åbningstiderne for NASDAQ-børsen i New York er fra 9:30 til 17:00 lokal tid. Det svarer til 15.30 til 23:00 dansk tid.

Hvordan investerer man i NASDAQ?

Som investorer kan man investerer i NASDAQ gennem sin investeringsplatform. Her kan man enten købe en Indeks-fond, en ETF eller en investeringsforening, som følger NASDAQ-indekset

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

kontakt
DOWNLOAD VORES APP