<- Back

Portefølje

En portefølje er en samling af aktier, obligationer og andre værdipapirer. Når du hører ‘portefølje’, er det den samlede ’kurv’, alle dine investeringer er i.

Updated:

Hvad er en portefølje?

En portefølje er en gruppe af aktier, obligationer og andre værdipapirer. Når du hører benævnelsen ‘portefølje’, refereres der blot til en samlet ’kurv’ af investeringer. Hver gang du køber en aktie, indgår den som en del af din portefølje. Så hvis en person spørger dig, hvad din portefølje består af, så vil det rigtige svar være at nævne alle de aktier, ETF’er, investeringsforeninger eller obligationer, du har investeret i.

KEY TAKEAWAYS

  • Hvad er en portefølje?
  • Hvad opbevarer man i sit depot?
  • Hvad koster det at have et aktiedepot

Hvad er en aktieportefølje?

Som du måske havde gættet, er en aktieportefølje en samling af alle de aktier, du ejer. For at opbygge den bedst mulige aktieportefølje anbefaler vi, at man diversificerer sin porteføje. Som en tommelfingerregel anbefaler vi, at man minimum har 7-10 aktier i sin portefølje, eller minimum 2-3 investeringsforeninger. I begge tilfælde gælder det, at man skal eje investeringsprodukter, som dækker over forskellige brancher og lande. 

Hvad koster det at have en aktieportefølje?

Nogle pengeinstitutter og investeringsplatforme tager penge for, at man opbevarer sin aktieportefølje hos dem. Dette kaldes for depotgebyrer. Derudover skal man langt de fleste steder betale for handelsomkostninger, som også kaldes for kurtage. Kurtage betales hver gang, man køber og sælger en aktie.

Det er altid fornuftigt at have indregnet omkostningerne, når man handler med aktier, samt forsøge at minimere disse, da man ved at gøre det kan maksimere sin gevinst. Vi anbefaler, at man minimum køber for 3000 DKK pr handel, så handelsomkostningerne ikke udgør for stor en del af købet. Når handelsomkostningerne udgør en stor del, så går der længere tid, før du tjener penge på dine investeringer.

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

DOWNLOAD VORES APP