<- Back

Saldo

Saldo er et bregeb, der dækker over den samlede mængde penge, du har på en bankkonto. Saldoen viser, hvor mange penge du har til rådighed. Når du sætter penge ind på kontoen, og når du bruger penge fra den, ændrer saldoen sig. Det er vigtigt at holde øje med din saldo for at undgå overtræk og for at vide, hvor meget du har til rådighed.

Updated:

Hvad er en saldo?

Saldo er den mængde penge, der er tilgængelig på din konto på et bestemt tidspunkt. Når du sætter penge ind på din konto, vil din saldo stige. Ligeledes vil din saldo blive mindre, når du bruger penge fra din konto. Hvis du for eksempel bruger dit kort til at købe noget for 500 kroner, vil din saldo falde med 500 kroner, og du vil dermed have 500 kroner mindre til rådighed end før, du svingede dankortet. På den måde kan din saldo ændre sig hele tiden i takt med at der bliver indsat og trukket penge på kontoen.

KEY TAKEAWAYS

- Saldo er de penge, du har til rådighed på din konto.
- Kontoens saldo ændrer sig, når du sætter penge ind på kontoen eller hæver penge fra den.
- Hold øje med din saldo for at undgå overtræk.

Hvorfor skal du holde øje med din saldo?

Det er vigtigt, at du løbende holder øje med din saldo, fordi det hjælper dig med at holde styr på, hvor mange penge du har til rådighed. Hvis du ikke holder øje med din saldo og bruger flere penge, end der er på din konto, kan du ende med at få et overtræk. Et overtræk sker, når du bruger flere penge, end du har på din konto, og det kan i sidste ende blive en dyr fornøjelse i form af renter og gebyrer.

Når du holder øje med din saldo løbende, kan du sikre dig, at du har nok penge til at betale for de ting, du har brug for og på den måde undgå overtræk. Når du kender din saldo, ved du om du har penge nok på kontoen til at dække dine udgifter.

Lad os tage et eksempel

Forestil dig, at du har en bankkonto, og du har indbetalt 2000 kroner på kontoen, så din saldo er på 2000 kroner.

Nu beslutter du dig for at købe et par sko til 1500 kroner. Når du foretager købet, vil beløbet blive trukket fra din konto, og din saldo vil falde til 500 kroner.

Hvis du ikke holder øje med din konto og fortsætter med at bruge penge uden at indsætte flere på kontoen, vil du få overtræk på din konto. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på din saldo, inden du bruger penge.

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

kontakt
DOWNLOAD VORES APP