<- Back

Stop loss

Stop loss sikrer, at dine aktier automatisk bliver solgt, når kursen rammer den pris, som du har bestemt, at du gerne vil sælge dine investeringer til.

Updated:

Hvad er stop loss?

Stop loss sikrer, at dine aktier automatisk bliver solgt, når kursen rammer den pris, som du har bestemt, at du vil sælge til. Hertil skal det nævnes, at stop loss er mest relevant for dig, som investerer ofte og mere kortsigtet.

KEY TAKEAWAYS

  • Stop loss er relevant for dig som investerer kortsigt
  • Hvad er trailing stop loss?
  • Stop loss er ikke altid den rigtige løsning, nogle gange kan man risikere at gå glip af gode afkast, fordi stop-loss er udløst

Stop loss kommer i to variationer: stop loss og trailing stop loss. Man bruger primært den første – stop loss – til at undgå et stort tab, når kursen falder drastisk.

Hvis du ønsker at anvende stop loss, så er det, du skal gøre, at bestemme dig for den pris, som udløser stop lossen.

Her er det vigtigt at huske på, at aktiemarkedet har store udsving.

Derfor skal du vælge en pris, som tager højde for disse udsving, så prisen kan falde en smule, uden at stop lossen bliver aktiveret.

Den anden variation – trailing stop loss – fungerer lidt anderledes. I stedet for at vælge en numerisk værdi, så vælger du en procentsats, som kursen må falde, før aktien bliver solgt.

Eksempler på stop loss

Lad os eksempelvis sige, at din investering er steget med 30 procent, og du overvejer at sælge.

Men du er ikke helt sikker på, om kursen vil stige yderligere, så du sætter en trailing stop loss op.

Med trailing stop loss kan aktien fortsat stige i værdi. Den bliver først aktiveret, når aktien falder i værdi med den procentsats, som du har bestemt. På denne måde går du ikke glip af en potentiel kursstigning, mens du på samme tid mindsker din risiko.

Uanset hvad, så kræver det, at der er en køber, før stop loss funktionen bliver aktiveret, og dine aktier bliver solgt. Handlen sker automatisk, men det kan tage noget tid, hvis det er en aktie, der ikke handles ofte.

Disse værktøjer kan være brugbare, når du investerer, fordi de kan automatisere din aktiehandel.

Derudover kan en stop loss give dig færre bekymringer, da den vil mindske dit tab, hvis der sker et stort fald i aktiekursen.

Ulemper ved stop-loss

Men det er altså ikke altid, at det er den bedste løsning at anvende stop loss. Årsagen til det er, at man kan risikere, at ens investering en dag falder drastisk, men at den hurtigt kommer tilbage igen. 

I nogle tilfælde kommer den stærkere tilbage, end den var inden faldet – her kan det være surt at have solgt (via stop loss), mens aktien er faldet. For i sådan et tilfælde vil man gå glip af den optur, der har været i investeringen, da den efterfølgende har kæmpet sig tilbage igen.

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

DOWNLOAD VORES APP