Fem myter om investering

Der er mange myter og fordomme omkring kvinder, økonomi og investeringer.

Skrevet af
Caroline Lundig
Udgivet
February 3, 2023
Tags
Investering
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Er du også en af dem, som afholder dig fra at investere, fordi du tror, investering er svært, tidskrævende og risikabelt? Så læs med her, hvor vi afliver nogle af de myter om investering som afholder flest fra at komme i gang.

1. Det er svært og man skal være ekspert

Nej. Man kan opnå gode afkast gennem investeringsforeninger og ETF’er, der investerer bredt i markedet, eller hvis man sørger for at have en bred vifte af aktier fra forskellige industrier og lande i sin portefølje. Det danske aktiemarked stiger i gennemsnit med 8 pct. om året, og man kan derfor opnå relativt gode afkast ved bare at investere bredt i markedet.

2. Det er tidskrævende at investere

Nej. Investering er, hvad du selv gør det til. Hvis du har en langsigtet investeringsstrategi, er det ikke nødvendigt at overvåge dine investeringer på daglig basis. Det kan være nok at tjekke dem kvartalsvis, eller hvis der ses nogle markante ændringer i markedet.

3. Det kræver en stor formue at komme i gang

Nej. Det er bestemt ikke nødvendigt at have en stor formue for at investere. Du kan komme hurtigt i gang for det beløb, der passer dig og din økonomiske situation. Synes du, at investering lyder interessant, så kan du sagtens starte ud med så lidt som 3.000 kr. og derefter hæve beløbet lidt efter lidt.

4. Det er meget risikabelt at investere

Du har sikkert hørt, at risiko og afkast går hånd i hånd. Det handler om at finde en balance, som giver mening for dig, og så du kan sove trygt om natten. Det kan være risikabelt at investere, og du skal derfor aldrig investere for mere, end du kan tåle at tabe. Det skal dog igen påpeges, at det danske aktiemarked i gennemsnit stiger med 8 pct. om året, og du derfor opnå et relativt godt afkast ved bare at investere bredt i markedet.

5. Investering er ikke for alle

Mange tror fejlagtigt at investering, er et område som kun er forbeholdt de få, oftest meget formuende mænd, med en lang uddannelse indenfor den finansielle sektor. Men sandheden er, at alle kan investere, hvis man blot starter med at investere sin tid. Der findes muligheder til os alle sammen, og er du i tvivl om hvilken løsning, der passer bedst til dig, så slå dig løs i vores investeringskursus og lær om de forskellige muligheder.

Investering er IKKE svært, tidskrævende eller risikabelt

Har du fået mod på at investere?

Tags
Investering

Vi er dedikerede til at uddanne og styrke kvinder til at tage kontrol over deres økonomi og leve livet på deres egne vilkår.

KONTAKT
DOWNLOAD VORES APP