Missionen bag Female Invest

Female Invest er stiftet som en reaktion på den manglende adgang til finansiel viden målrettet kvinder. Vi er en missionsdrevet virksomhed, hvor fællesskab og viden er nøgleordene. Velkommen til Female Invest.

Skrevet af
Anna-Sophie Hartvigsen
Udgivet
February 13, 2023
Tags
Voices
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Forestil dig en verden hvor kvinder havde flere penge? Hvad ville det betyde? For os er det meget enkelt: flere valgmuligheder, mere frihed og mere magt. Vores founders Emma, Anna og Camilla begyndte alle at investere som 19 årrige. Men det var en investeringsrejse som var præget af stor frustration. 

Frustrationer over den manglende tilgængelighed af viden og værktøjer om investering målrettet kvinder. Frustrationer over kompleks bankjargon og lange ukonkrete beskrivelser, der skabte mere forvirring end forklaring. Frustrationer over manglen på kvindelige rollemodeller. Det var der, grundlaget for Female Invest blev skabt.

Vores mission kort fortalt

Med den nuværende udvikling vil det tage 267 år at opnå økonomisk ligestilling. Det kan vi ikke vente på. Derfor tager vi sagen i egen hånd. For der er én ting, vi hver især kan gøre for at speede processen op. Og det er at lære at tage styring over vores økonomi og begynde at investere. For hver kvinde der kommer i gang med at investere, kommer vi ét skridt tættere på vores mission: at opnå økonomisk ligestilling. Men vi kommer ingen vegne uden fællesskab. 

Vi er et fællesskab centreret om finansiel læring.

Da vi selv skulle tage springet og begive os ud på aktiemarkedet, manglede vi et fællesskab, et heppekor og et forum vi kunne stille spørgsmål. Derfor har vi altid haft ambition om at skabe et trygt rum, hvor vores medlemmer kan lære nyt, finde inspiration, være rollemodeller og dele deres rejse med andre kvinder.

En ambition som vi er lykkedes med. For i vores online community ser vi hver dag, kvinder der løfter hinanden, hepper på hinanden, vidensdeler med hinanden og lærer af hinandens fejl og spørgsmål. Det er tydeligt, at vi står aller stærkest, når vi samler os i fællesskab og løfter hinanden.

Vi står stærkest, når vi samler os i fællesskab og løfter hinanden.

En individuel og kollektiv mission

Med vores voksende community har vi været vidne til at opleve, hvordan forandring spreder sig som ringe i vandet. At der er én kvinde som kommer i gang med at investere, er måske det som inspirerer en anden til at sætte flere penge til side til pension. Men jo flere rollemodeller og inspirationskilder der kommer til, jo mere spredes dette som ringe i vandet. Det ser måske ikke ud af meget, hvis man kigger på eksemplet isoleret set. Men det har kæmpe potentiale. Vid at din historie og udvikling er en stor inspiration for en anden derude. Det er tid til at ændre magtstrukturerne, som gennemsyrer vores samfund og definerer, hvad der er muligt. Forandring er muligt. Det starter med dig, men det slutter langt fra med dig.

Det starter med den rette viden

Vi er din økonomiske partner i gennem livet, og det er vi i skrivende stund for kvinder i mere end 95 lande. Vores fundament er finansiel læring, for økonomisk frihed kun er muligt, når man har den rette finansielle læring ved hånden. Derfor har vi skabt et læringsunivers, hvor alle får adgang til viden og værktøjer til at opbygge velstand over tid.

Vores vision for fremtiden er en verden, hvor alle har de samme muligheder (Photo: Gemma Chua Tran/Unsplash)

Et læringsunivers for alle

Kvinder tjener mindre, sparer mindre op og er meget mindre tilbøjelige til at investere. Det er faktum. Og det er vi nødt til at ændre. Vi vil være investeringsuniverset der byder alle velkommen - uanset køn, seksualitet, etnicitet, alder, nationalitet, religiøs overbevisning og politiske standpunkt. For alle kan lære at investere, og alle er velkommen i Female Invest. Men betyder det, at mænd også kan være med? JA! Ligestilling er en kamp for alle, der støtter op om missionen. Du behøver altså ikke identificere dig som kvinde for at være medlem af Female Invest.

With every woman who invests their money and learns the tools to sustain it effectively, we get one step closer to beating the financial gender gap. A world where everyone is given equal access to the lives they want to lead – the power to be independent, and the power to prioritise what really matters. Because you can always make more money, but you can never get your time back.

Penge er lig med frihed

For hver kvinde der kommer i gang med at investere, kommer vi et skridt nærmere økonomisk ligestilling. Det vil betyde en verden, hvor alle får lige adgang til det liv, de ønsker at leve, muligheden for at tage uafhængige valg og magten til at prioritere det, der virkelig betyder noget.

Vidste du, at det kan koste dig en formue ikke at investere? Det globale aktiemarked stiger i gennemsnit 7-10% om året. Herunder kan du beregne, hvor meget dine penge kan blive til over tid, hvis du begyndte at investere i dag.

Join the movement

Female Invest er mere end et fællesskab og en læringsplatform - vi er en bevægelse, der kræver forandring. Vi ved fra egen erfaring, at investeringverdenen kan føles både overvældende og ensomt. Derfor har vi skabt et åbent og ærligt fællesskab, hvor vi alle kan lære og udvikle os - sammen.Med et Female Invest medlemskab får du adgang til ressourcer og viden, som vil tage din økonomi til det næste niveau. Er du klar?

Tags
Voices

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

KONTAKT
DOWNLOAD VORES APP