Redaktøren introducerer: Claim Your Seat

Redaktør hos Female Invest Maria Collinge introducerer vores majkampagne og løfter sløret for, hvad temaet ‘Claim Your Seat’ betyder for os og vores læsere.

Skrevet af
Maria Collinge
Udgivet
May 2, 2023
(Billede: Female Invest)
Tags
Historier
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

I takt med at Female Invest og det fællesskab, vi repræsenterer, udvikler sig, stiller vi løbende os selv væsentlige spørgsmål om kvinders plads i den her verden. Da vi relancerede vores brand tilbage i marts, var vi for eksempel nødt til at gentænke, hvem vi er, og hvad vi repræsenterer. Til kvindernes internationale kampdag i år stillede os selv spørgsmålet: Hvad vil det sige at være kvinde? Og vi fortsætter med at reflektere over kvinders plads i den her verden. For gennem vores globale fællesskab ser vi igen og igen, hvordan især kvinder bliver nægtet deres plads ved bordet. Derfor beder vi i maj måned kvinder om at tage dén plads, der er retmæssigt deres. 

Lige fra virksomhedsdrift og entreprenørskab til sport og politik, så har kvinder mod alle odds banet sig vej og fundet deres plads i brancher, som ellers er blevet opfattet som mandsdominerede. Gennem tiden er glasloftet blevet sprængt af modige kvinder. Tag for eksempel VM i kvindefodbold, der slog tv-rekorder over hele verden og endegyldigt modbeviste skrønen om, at kun de færreste gider følge med i international kvindefodbold. Eller da Nancy Pelosi i 2019 ankom til Kongressen iført suffragette hvid fra top til tå efter at være blevet valgt som formand for Repræsentanternes Hus for anden gang, hvilket ellers ikke er lykkedes for andre de seneste 70 år. Det er øjeblikke som disse, der inspirerer hele generationer af piger og unge kvinder til at turde tage deres plads.

(Billede: Vorsen Furniture/Unsplash)

Men det er få eksempler. Virkeligheden er, at kvinder forsætter med at lægge låg på deres egen succes. Ikke fordi de er mindre ambitiøse end mænd, men fordi de forhindringer, de er blevet mødt af gennem århundreder, forsat består. Så når vi siger, det er tid til, at kvinder tager deres plads i den her verden, så beder vi i virkeligheden kvinder om at tro på, at deres egen succes er mulig. Men før vi kan det, er vi også nødt til at tage et nærmere kig på de odds, kvinder har imod sig.

Vi er overbeviste om, at det er vigtigt at lytte til kvinder og lære af deres erfaringer. Derfor sætter vi fokus på de kvinder, der har formået at sætte deres aftryk mod alle odds. For sandheden er, at der er tusindvis af inspirerende kvinder, der former succesfulde karrierer i brancher, der er domineret af mænd – lige fra ingeniørfaget og techindustrien til handel og finans. Og de fortjener at blive hyldet. Kvinder i dag smadrer glaslofter på måder, som tidligere generationer af kvinder aldrig havde turde forestille sig. Derfor er Claim Your Seat-kampagnen lige så meget en hyldest, som det er en opfordring til at lade sig inspirere af de kvinder, der baner vejen for os alle sammen.

"Det er tid til, at vi kvinder rejser os og griber de muligheder, der er retmæssigt vores."

Inspiration til dig

Vi er klar til at dele de inspirerende historier med dig. Her i Female Editorial finder du tankevækkende historier, der undersøger, hvad det betyder for kvinder at være underrepræsenterede i flere dele af samfundet sammen med vilde historier om kvinder, som har kæmpet for deres plads og overvundet de forhindringer, de har mødt på vejen dertil. Vi giver også ordet til eksperter, som fortæller om, hvordan du kan styrke din selvtillid og skabe dig det liv, du ønsker at leve. Og så vender vi selvfølgelig tilbage til det overordnede spørgsmål, vi altid stiller: Hvilken rolle spiller penge og økonomisk frihed, når det handler om at kræve sin plads i den her verden? Sandheden er, at det spiller en afgørende rolle. Derfor ser vi i løbet af maj nærmere på, hvorfor og hvordan finansiel læring og et stærkt fællesskab kan hjælpe dig til at finde modet og kræve din plads. Så gør dig klar til at finde inspiration, tage kontrollen og sætte dig i førersædet i dit liv.

Hvorfor er det vigtigt?

Der er stor ulighed, når det kommer til, hvor selvsikre mænd og kvinder er. Et studie fra Cornell University viser, at mænd overvurderer deres evner og præstationer, mens kvinder undervurderer begge dele. Og det holder os kvinder tilbage. Vi bekymrer os for meget om, hvorvidt andre kan lide os, om vi overstråler andre, eller promoverer os selv for meget. Så i løbet af maj måned beder vi alle kvinder om at se indad. Om at finde deres indre styrke og bryde de barrierer, de har i sig selv og slippe deres fulde potentiale løs. Det er tid til, at vi kvinder rejser os og griber de muligheder, der er retmæssigt vores. Det er tid til, at du kræver din plads.

Tags
Historier

Vi er dedikerede til at uddanne og styrke kvinder til at tage kontrol over deres økonomi og leve livet på deres egne vilkår.

KONTAKT
DOWNLOAD VORES APP