Kvartalsregnskaber og positivt nyt på boligmarkedet.

Skrevet af
Lærke Engelbrekt Pedersen
Udgivet
April 24, 2023
Tags
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Key takeaways:

  1. Tesla oplever fald på børsen efter Q1-regnskabet, da deres omsætning ikke lever op til analytikernes forventninger.
  2. Lundbeck er tæt på at udvikle et nyt middel mod migræne, hvilket kan have stort potentiale for selskabet.
  3. Netflix lancerer et initiativ for at stoppe deling af brugerkonti, selvom antallet af nye abonnementer var lavere end forventet i Q1.
  4. ALK-aktien falder tungt på på grund af, at salget af deres vigtigste produkt ‘tablets’ ikke levede op til analytikernes forventninger.
  5. Boligsalget i Danmark er steget i marts, men det skal tages i betragtning at sæsonvariation spiller en rolle i disse tal.

Regnskaberne for første kvartal er på alles læber, da de styrer aktiemarkedet med hård hånd. Tesla, Lundbeck, Netflix og ALK-aktien har alle været under lup i de seneste uger på grund af deres regnskaber. Her er, hvad der er sket:

Tesla falder på børsen efter regnskabet

Teslas omsætning endte på 23 milliarder dollars, hvilket er en fremgang på 24% sammenlignet med samme kvartal sidste år. Det er dog en anelse lavere end analytikernes forventninger, hvilket har fået Teslas aktiekurs til at falde med mere end 10% den seneste uge. Dog er Tesla fast besluttet på at nå sine mål og ambitioner fra 2023, hvor de blandt andet vil levere to millioner biler. En potentielt vigtig sag om selskabets selvkørende biler faldt ud til Teslas fordel, men det var ikke nok til at modvirke det fald, der kom efter regnskabet. Ifølge Per Hansen bliver 2023 et udfordrende år for Tesla.

Lundbeck tæt på nyt middel mod migræne

Lundbeck har ikke offentliggjort sit regnskab endnu, men de har gjort fremskridt med at udvikle et middel til forebyggelse af migræne. Der er endnu ikke noget lægemiddel, der er sluppet igennem for at kunne forebygge migræne, så dette produkt har stort potentiale, hvis det når hele vejen igennem. Der er ikke fastsat en bestemt tidslinje for projektets udvikling eller et bestemt tal for, hvor stort et markedspotentiale midlet vil have, men vurderingen er, at der er et stort behov for produktet. Produktet skaber derfor et potentielt godt grundlag for et godt videre forløb for Lundbeck.

Netflix lancerer initiativ for at stoppe deling af brugerkonti

Netflix har skuffet med deres seneste regnskab, hvor antallet af nye abonnementer var lavere end analytikernes forventninger. Netflix har dog informeret om, at de vil begynde at udrulle et nyt initiativ, der har til formål, at brugere skal stoppe delingen af deres brugerkonto. Resultaterne af dette initiativ i de fire lande, hvor det allerede er blevet lanceret, er lovende, og derfor planlægger Netflix at udrulle det bredt ud i andet kvartal, også i USA. Omsætningen steg dog til 8,2 mia. dollar mod resultatet året før på 7,9 mia. dollar. Netflix aktien faldt efter denne nyhed.

ALK-aktien falder tungt efter lavere salg end ventet

ALK-aktien er faldet med 24% efter deres regnskab, selvom det umiddelbart levede op til analytikernes forventninger. ALK producerer produkter mod allergi, og et af virksomhedens vigtigste produkter er tablets mod allergi. Salget af disse tablets er faldet, hvilket investorerne ikke tog godt imod, og sendte aktien i en negativ retning. 

Stærk stigning i boligsalget i marts trods sæsonbetingede faktorer

Nye tal fra Boligsiden viser, at boligsalget i Danmark oplevede en positiv udvikling i marts måned. I alt blev der handlet 6.364 huse, lejligheder og sommerhuse, hvilket er en stigning på 1.250 flere boliger sammenlignet med februar måned. Det svarer til en stigning på 25% på månedsbasis.

Det skal dog nævnes, at sæsonen spiller en rolle i disse tal. Traditionelt set er foråret og sommeren de travleste måneder på boligmarkedet, og det betyder, at der normalt set sker flere handler i denne periode sammenlignet med vintermånederne. Derfor skal man tage højde for sæsonvariationer, når man ser på boligsalgsstatistikker.

Hvis man tager højde for denne sæsonvariation, steg boligsalget i marts måned med en mere beskeden vækst på 4%. 

Den kommende uge

I næste uge går vi endnu en regnskabs uge i møde, hvor der blandt andet kommer regnskaber fra Alphabet, Microsoft, Topdanmark, Coloplast, Novozymes, DSV og Danske Bank. 

Tags

We are committed to educating and empowering women to take control of their finances and to live life on their own terms.

DOWNLOAD VORES APP