Mere positiv stemning på det danske aktiemarked og nyt om 6% lånet

No items found.
Udgivet
March 6, 2023
Tags
News
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

OVERSIGT

  • Status på aktiemarkedet
  • Boligmarkedet: 6% lånet er tilbage
  • Virksomhedsnyheder

Status på aktiemarkedet

Det har været en god uge på aktiemarkedet den seneste uge. Både det danske C25-indeks og det amerikanske S&P500-indeks er gået frem med henholdsvis + 1,25 % og + 1,90 %, hvor særligt fredag var en rigtig god aktiedag.

Hvis man kigger på hele februar samlet set, så har det danske indeks klaret sig væsentligt bedre end det amerikanske. Det danske indeks endte med et plus på 3,70 % i februar, hvor det amerikanske S&P 500 gik tilbage med – 3,59 % i februar.  

De sidste par uger har der været en del tvivl om, hvorvidt centralbankerne har fået styr på inflationen. Til trods for at EU har klaret sig bedre igennem februar end USA, så er der på uro på begge markeder.

Det bliver spændende at se, hvor meget ECB (Den Europæiske Centralbank) og FED (den amerikanske centralbank) vil hæve renten til de kommende rentemøder.

 Det lader nemlig til, at de højere renter ikke har helt den nødvendige effekt i Europa. Særligt den sidste uge at vi har fået indikationer på det, hvor inflationen er steget lidt i Tyskland, Frankrig og Spanien.

 Denne uro omkring inflationen er en af årsagerne til, at renterne stiger.

(Billede: Ishant Mishra, Unsplash)

Boligmarkedet: 6% lånet er tilbage

Endnu en gang åbnes der op for 6 % lånet. Denne rentestigning er ikke godt nyt for de danskere, der går og drømmer om en ny bolig i øjeblikket. Det gør det dyrere at finansiere drømmeboligen, og det er dermed skidt for et i forvejen presset boligmarked. 

Boligpriserne er desuden ikke faldet nok til at kunne kompensere for, at renterne i dag er højere end for et år siden, fortæller Sune Malthe-Thagaard, der er chefanalytiker i Totalkredit. Han mener dog, at det stadigvæk bør anses som et midlertidigt fænomen med det nuværende renteniveau, hvilket betyder, at han tror på, at renterne skal ned igen, når inflationen er nedkæmpet.

Hos Realkredit Danmark er forventningen, at huspriserne på landsplan vil falde med mellem 10-20 % fra toppen. På nuværende tidspunkt er boligmarkedet faldet med godt 8 %.

(Billede: Steven Lasry, Unsplash)

Virksomhedsnyheder: 

Royal Unibrew med positiv resultat

Lars Jensen, som er en af topcheferne hos Royal Unibrew siger som kommentar til resultatet:  

- Royal Unibrew gav en sund vækst på toplinjen (omsætningen, red.) trods modvind fra en uventet inflation og usikkerhed i forsyningskæderne på baggrund af krigen.

- Det er tydeligt, at inflationen og særligt de høje energipriser påvirkede vores indtjening på den korte bane. Men vi har tiltro til, at Royal Unibrew er på rette vej.

Royal Unibrew har i disse år en strategi, hvor opkøb skal gøre forretningen større og sundere.

(Billede: Bence Boros, Unsplash)

Dykker man ned i tallene, så steg Royal Unibrews omsætningen betragteligt. Dog steg udgifterne pga. øgede omkostninger til salg og distribution. Overskuddet på driften faldt med 136 millioner kroner: fra 1,65 milliarder kroner til 1,5 milliarder kroner.

Royal Unibrew har gode forventninger til fremtiden og tror på, at det på trods en fortsat høj inflation vil være muligt for bryggeriet at øge overskuddet på sin drift  til næste år.

Tesla

Her var den helt store dagsorden Elon Musks meget hypede tredje masterplan for Tesla. Investorerne blev dog skuffet, da der ikke blev præsenteret nogle konkrete tiltag, skriver Bloomberg News.

Mange investorer havde især set frem til en præsentation af en ny bilmodel fra elbilproducenten ifølge finansmediet, men efter fire timer med taler og spørgsmål, stod det klart, at Elon Musk ikke ville løfte sløret for en ny bil i denne omgang.

Elon Musk løftede dog sløret for en ny fabrik i Mexico, som skal bygge den næste generation af biler. Dog kom han ikke med detaljer om hvornår, men varslede, at der ville komme en 'rigtig produktbegivenhed' senere, skriver Bloomberg News.

Det ser ud til, at nogle investorer mistede modet undervejs, og Tesla-aktien blev sendt ned med 6,8 pct. i onsdagens eftermarked.

Tags
News

Vi er dedikerede til at uddanne og styrke kvinder til at tage kontrol over deres økonomi og leve livet på deres egne vilkår.

KONTAKT
DOWNLOAD VORES APP